semi-orthopedische schoenen

Semi-Orthopedische schoenen bestaat bij House of Feet uit 4 grote groepen. Schoenen voor rolstoelgebonden patiënten, orthese schoenen, diabetesschoenen en correctieschoenen voor kinderen.

schoenen voor rolstoelgebonden patiënten

Rolstoelgebonden patiënten die een anatomische afwijking van de voeten hebben en daardoor geen loopfunctie meer hebben hebben, mits voorschrift van een specialist, jaarlijks recht op een terugbetaling van EUR 146,96.

Deze bekledingsschoenen of verbandschoenen bieden comfort en bescherming aan patiënten die weinig of niet stappen en zijn makkelijk aan en uit te doen.

orthese schoenen

Orthese schoenen zijn confectieschoenen die de ruimte bieden om uitgerust te worden met een orthese (bv. voetopheffer). Deze schoenen zijn breder en dieper dan standaard confectieschoenen en bestaan ook voor kinderen.

 

correctieschoenen voor kinderen

Kinderen die in aanmerking komen voor een terugbetaling van EUR 163,35 op een paar semi-orthopedische schoenen hebben tot 5 jaar 3 maal per jaar recht op een terugbetaling.

Kinderen ouder dan 5 en jonger dan 18 hebben 2 maal per jaar recht op deze terugbetaling.

Rechte leest schoenen (of anti-varusschoenen)

Voor kinderen met een adductieontwikkeling van de voorvoet kunnen rechte leestschoenen een oplossing bieden. Deze correctieschoenen zullen de varusbeweging van de voet tegengaan.

diabetesschoenen

zie diabetesschoenen