ARTSEN-SPECIALISTEN

Samenwerken met House of Feet

HOE SAMENWERKEN

Samenwerken met House of Feet kan op verschillende manieren.  Met een flexibele agenda staan onze podologen en schoentechniekers klaar om uw patiënten verder te helpen. 

 • Vaste wekelijkse afspraakmomenten
 • Consultaties op afspraak in uw praktijk
 • Consultaties in één van onze servicecentra
 • Consultaties bij patiënten thuis
 • Afnemen van loopanalyse

WAT WE DOEN

Wij verlenen voetzorg in de breedste zin:

 • Steunzolen
 • Orthopedische schoenen
 • Semi-orthopedische schoenen
 • Comfortschoenen
 • Revalidatieschoenen
 • Loopanalyses
 • Podologische behandelingen

Wij kunnen u ondersteunen in elke behandeling.  Onze orthopedische schoentechnologen behandelen patiënten in ziekenhuizen, privéklinieken, WZC, MPI’s, rusthuizen,… over gans het land.  We beschikken ook over een team podologen die klaarstaat om uw patiënten mee op te volgen en te ondersteunen.

DE JUISTE AANPAK VOOR EEN DIABETESSCHOEN

De diabetische voet vertoont een verhoogd risico op het ontwikkelen van voetwonden. Neuropathie, angiopathie en limited joint mobility vormen de drie voornaamste redenen.

Dit kan leiden tot complicaties variërend van overbelaste drukpunten tot open wonden, zweren, eeltplekken of zelfs amputaties. Het primaire doel van diabetesschoenen is het voorkomen van voetwonden en de mobiliteit van de patiënt te verbeteren.

Ze zijn thermisch vervormbaar en passen zich daardoor aan naar de voeten van elke specifieke patiënt. Ze zijn breed, hebben een hoge teenbox, een verstijfde zool met goede afrol, zijn elastisch en hebben weinig tot geen naden in de binnenschoen wat de kans op wonden door druk- of wrijvingspunten drastisch verminderd.

Bovendien hebben bijna alle diabetesschoenen inlegzolen die kunnen vervangen worden door op maat gemaakte zolen.

Schrijf u een voorschrift? Dan kan de patiënt via zijn mutualiteit een terugbetaling bekomen van €144,08 (d.d. 01/01/2020). Kinderen hebben recht op twee paar diabetesschoenen per jaar. Volwassenen op één paar per jaar.

REVALIDATIESCHOENEN OP MAAT

Voor patiënten met atone wonden of recente amputaties kan op korte termijn één op maat gemaakte revalidatieschoen met individuele orthese gemaakt worden.

 Voor deze revalidatieschoen is geen goedkeuring nodig van de mutualiteit. Het opmeten, fabriceren, aanpassen en afleveren van de schoen gebeurt binnen een termijn van 10 dagen.

 Na het helen van de wonden heeft de patiënt ook recht op een paar orthopedische schoenen.

We brengen alles in kaart met een loopanalyse

Uw patiënten kunnen terecht in onze zeven servicecentra voor een uitgebreide analyse van hun stap en looppatroon. Achteraf ontvangt u een gedetailleerd rapport over uw patiënt.

VEILIGHEID OP DE WERKVLOER

VEILIGHEIDSSCHOENEN

Patiënten die via hun mutualiteit recht hebben op orthopedische schoenen hebben via de VDAB ook recht op een paar op maat gemaakte veiligheidsschoenen als hun werk deze vereist.

Voor veiligheidsschoenen en veiligheidszolen die aan de EN-ISO normen moeten voldoen hebben wij samenwerkingen met gespecialiseerde partners. Onze gebundelde kennis levert perfect op maat gemaakte veiligheidsschoenen op die voldoen aan de zwaarste Europese veiligheidsnormen.

Orthopedische veiligheidsschoenen maken het werken een stuk aangenamer, veiliger en comfortabeler voor mensen met voetproblemen. 

 De patiënt hoeft niks te betalen voor zijn werkschoenen. Een voorschrift is wel vereist.

VEILIGHEIDSZOLEN

Om aan de EN-ISO normen te voldoen moeten werknemers die steunzolen dragen in hun veiligheidsschoenen ook aangepaste zolen hebben.

Ook voor veiligheidszolen hebben wij samenwerkingen met gespecialiseerde partners die beschikken over alle aangepaste materialen.

DE House of Feet APP VOOR ARTSEN

Onze R&D cel heeft een app ontwikkeld gericht op artsen. Met 1 klik bezorgt u ons de gegevens van uw patiënten voor orthopedische schoenen. Onze diensten nemen nog dezelfde dag contact op met uw patiënt voor een afspraak en organiseren de hele administratie.

 U kunt het proces van aanvraag tot aflevering van de schoenen op de voet volgen via de handige track & trace functie in onze House of Feet Prescribe app.

Geen mailtjes of telefoontjes, geen gedoe. Gewoon een eenvoudige manier om uw patiënten door te geven en op te volgen.

WAAROM HOUSE OF FEET?

N

snelle levering

N

Na-service en follow up

N

Juiste balans esthetiek / functionaliteit

N

Doorverwijzing zonder zorgen

N

Multidisciplinair

N

Ervaring

FAQ

Welke specialisten mogen orthopedische schoenen en steunzolen voorschrijven?

Iedere geneesheer specialist in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie, traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie.

Hoelang is uw voorschrift geldig?

Een voorschrift voor orthopedische schoenen of steunzolen is slechts 2 maanden geldig. In het geval van een hernieuwing is dit 6 maanden.

Wat is de procedure voor het aanvragen van orthopedische schoenen?

Uw patiënt komt met zijn voorschrift tot bij ons. Wij gaan adhv. de pathologie van de patiënt een aanvraag (13YT) opmaken en sturen deze samen met het voorschrift op naar de mutualiteit ter goedkeuring door de medisch adviseur.

 Voor orthopedische schoenen geldt de derderbetaler regel. Wij regelen dus alles rechtstreeks met de mutualiteit. Uw patiënt dient enkel nog een remgeld te betalen bij het afleveren van de schoenen.

 Wanneer de patiënt voor de eerste keer schoenen laat maken zal hij/zij opgeroepen worden door de medisch adviseur van de mutualiteit/verzekering. Na ontvangst van de goedkeuring beginnen wij aan de productie van de schoenen.

 Bij een hernieuwing van orthopedische schoenen zal de patïent niet opgeroepen worden.

Wat is de procedure voor orthopedische steunzolen?

Bij orthopedische steunzolen geldt geen derdebetaler regel. Na de betaling van de steunzolen krijgt de patiënt van ons zijn afleveringsattest. Mits een geldig voorschrift kan de patiënt deze documenten indienen bij de mutualiteit voor een gedeeltelijke terugbetaling van de steunzolen.

Wat is de levertermijn van een paar orthopedische schoenen?

5 weken na ontvangst van de goedkeuring van de mutualiteit.

Wat is de levertermijn van een paar orthopedische steunzolen?

De standaardlevertermijn voor steunzolen is 5 werkdagen.

Hoeveel bedraagt het remgeld voor orthopedische schoenen?

Het remgeld voor orthopedische schoenen is onderverdeeld in 3 categorieën (A, B & C). De categorie wordt bepaald adhv. de pathologie van de patiënt. Dd 01.01.2020 bedraagt het remgeld:       

 1. 35,50
 2. 141,86
 3. 177,30
Hoeveel bedraagt de terugbetaling op steunzolen?

Dd. 01.01.2020 bedraagt de terugbetaling op steunzolen € 50,04.

Wanneer heeft mijn patiënt opnieuw recht op orthopedische schoenen?

De datum van het recht op hernieuwing wordt berekend adhv. de afleveringsdatum van de vorige schoenen.

 • Kinderen onder de 18 jaar hebben om de 9 maanden recht op nieuwe orthopedische schoenen.
 •  Volwassenen tussen 18 en 65 hebben jaarlijks recht.
 •  Mensen boven de 65 hebben jaarlijks recht indien ze onder categorie A vallen. Wanneer ze onder categorie B of C vallen hebben ze slechts om de 2 jaar recht op nieuwe schoenen.
Wanneer heeft mijn patiënt opnieuw recht op steunzolen?

Kinderen onder de 18 hebben jaarlijks recht op nieuwe steunzolen. Volwassenen hebben om de 2 jaar recht op een nieuw paar zolen.

Wat zijn semi-orthopedische schoenen?

Semi-orthopedische schoenen zijn confectieschoenen die ruimer en breder zijn de normale schoenen uit de winkel. Ze zijn voorzien van een uitneembare zool zodat de op maat gemaakte steunzolen perfect in de schoenen kunnen gelegd worden.

Semi-orthopedische schoenen worden veelal gemaakt in elastische stoffen waardoor de druk op de tenen te verlicht wordt. De binnenschoen is ook naadloos waardoor wrijvingspunten minimaal zijn.

 Deze schoenen zijn uitermate geschikt voor diabetespatiënten met een verhoogd risico op voetwonden of reumapatiënten.

 Voor diabetespatiënten met een voorschrift van de specialist is er een terugbetaling mogelijk via de mutualiteit van € 144,08 (d.d. 01/01/2020). Kinderen hebben recht op twee paar diabetesschoenen per jaar. Volwassenen op één paar per jaar.