BANDAGISTEN

Samenwerken met House of Feet

WAT WE DOEN

Ongetwijfeld komt u tijdens uw consultaties patiënten tegen die nood hebben aan orthopedische schoenen. Of heeft u patiënten die een voetopheffer nodig hebben met op maat gemaakte schoenen. Op dat moment zijn wij dé aangewezen partner.

DE JUISTE EXPERTISE IN HUIS

Met meer dan een eeuw ervaring in het produceren van schoenen op maat, kennis van leder en andere materialen heeft de schoenmakersambacht geen geheimen voor ons.

Bovendien beschikken wij over een werkplaats voorzien van alle modernste machines, specifiek opgeleid personeel en een R&D cel die continu op zoek is naar oplossingen voor bestaande problemen en verbeteringen aan de huidige procedures.

JAAR ERVARING

HOE SAMENWERKEN?

Wij hebben alles in huis om uw patiënten snel en efficiënt, te helpen!

Onze orthopedische schoentechnologen zijn verspreid over gans het land en zien patiënten in ziekenhuizen, privéklinieken, MPI’s, WZC alsook bij patiënten thuis.

Ook op het gebied van orthopedische steunzolen liggen verschillende mogelijkheden voor een productieve partnership.

3D is de toekomst

Een 3D freesmachine aankopen en het opleiden van uw personeel is een grote investering.

Bezorg ons de 3D beelden van een afdrukdoos of voet en wij ontwerpen en frezen de perfecte steunzool voor uw patïent naar uw opmerkingen en het door u gekozen materiaal.

DOE DE GRATIS TEST!

Upload uw .obj of .stl file.  Wij ontwerpen en/of fresen voor u gratis een paar leesten of steunzolen.

RAADPLEEG ONZE INFOFOLDER

In onze informatiefolder ontdek U de mogelijkheden van een samenwerking met House of Feet. U hoeft niets te downloaden.

WAAROM HOUSE OF FEET?

N

Blijf zelf architect van je orthopedische zool

N

Lage instapkost - gratis test

N

Wij frezen jouw orthopedische zolen

N

Paketten op maat

N

Geen wurgcontracten

N

Hoge mate van vrijheid

FAQ

Welke specialisten mogen orthopedische schoenen en steunzolen voorschrijven?

Iedere geneesheer specialist in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie, traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie.

Hoelang is een voorschrift geldig?

Een voorschrift voor orthopedische schoenen of steunzolen is slechts 2 maanden geldig. In het geval van een hernieuwing is dit 6 maanden.

Wat is de levertermijn van een paar orthopedische schoenen?

5 weken na ontvangst van de goedkeuring van de mutualiteit.

Wat is de levertermijn van een paar orthopedische steunzolen?

De standaardlevertermijn voor steunzolen is 5 werkdagen.

Hoeveel bedraagt het remgeld voor orthopedische schoenen?

Het remgeld voor orthopedische schoenen is onderverdeeld in 3 categorieën (A, B & C). De categorie wordt bepaald adhv. de pathologie van de patiënt. Dd 01.01.2020 bedraagt het remgeld:       

  1. 35,50
  2. 141,86
  3. 177,30
Hoeveel bedraagt de terugbetaling op orthopedische steunzolen?

Dd. 01.01.2020 bedraagt de terugbetaling op steunzolen € 50,04.

Wanneer heeft mijn patiënt opnieuw recht op orthopedische schoenen?

De datum van het recht op hernieuwing wordt berekend adhv. de afleveringsdatum van de vorige schoenen.

  • Kinderen onder de 18 jaar hebben om de 9 maanden recht op nieuwe orthopedische schoenen.
  •  Volwassenen tussen 18 en 65 hebben jaarlijks recht.
  •  Mensen boven de 65 hebben jaarlijks recht indien ze onder categorie A vallen. Wanneer ze onder categorie B of C vallen hebben ze slechts om de 2 jaar recht op nieuwe schoenen.
Wanneer heeft mijn patiënt opnieuw recht op steunzolen?

Kinderen onder de 18 hebben jaarlijksrecht op nieuwe steunzolen. Volwassenenhebben om de 2 jaarrecht op een nieuw paar zolen.

 Opgelet!Mensen hebben enkel de eerste keer recht op orthopedische schoenen én steunzolen. Daarna moet er echter een keuze gemaakt worden tussen schoenen of zolen.  (VRAGEN KIKI)

 Een patiënt die orthopedische schoenen heeft laten maken heeft zal pas recht hebben op nieuwe steunzolen wanneer de hernieuwingstermijn van de schoenen is verstreken.

 Als de patiënt dan kiest om steunzolen te laten maken heeft hij/zij pas recht op nieuwe schoenen wanneer de hernieuwingstermijn van de schoenen is verstreken na 1 jaar bij kinderen of 2 jaar bij volwassenen.

Wat zijn semi-orthopedische schoenen?

Semi-orthopedische schoenen zijn confectieschoenen die ruimer en breder zijn de normale schoenen uit de winkel. Ze zijn voorzien van een uitneembare zool zodat de op maat gemaakte steunzolen perfect in de schoenen kunnen gelegd worden.

Semi-orthopedische schoenen worden veelal gemaakt in elastische stoffen waardoor de druk op de tenen te verlicht wordt. De binnenschoen is ook naadloos waardoor wrijvingspunten minimaal zijn.

 Deze schoenen zijn uitermate geschikt voor diabetespatiënten met een verhoogd risico op voetwonden of reumapatiënten.

 Voor diabetespatiënten met een voorschrift van de specialist is er een terugbetaling mogelijk via de mutualiteit van € 144,08 (d.d. 01/01/2020). Kinderen hebben recht op twee paar diabetesschoenen per jaar. Volwassenen op één paar per jaar.

Wat is de levertermijn van een paar orthopedische zolen?

De levertermijn bedraagt 5 werkdagen.

Kan ik zelf mijn orthopedische zolen ontwerpen?

Absoluut, we geven je de mogelijkheid om zelfde architect te zijn van je zool. Bezorg ons het 3D bestand en wij frezen jouw ontwerp in het door jouw gekozen materiaal.

Kunnen jullie mijn orthopedische zolen ontwerpen?

Als je liever wat meer tijd besteed aan je patiënten kan je het ontwerpen van de zool aan ons overlaten. Bezorg ons alle details en wij ontwerpen en frezen de perfecte zool voor jouw patiënt.

Wat heb ik nodig om een samenwerking met House of Feet op te starten?

De instapkosten voor een samenwerking met House of Feet zijn minimaal. Een tablet en een structure sensor voor het maken van 3D scans zijn al voldoende. Als je zelf je zool of leest gaat ontwerpen is ook de aankoop van een softwarepakket noodzakelijk. Onze experts staan je graag bij en adviseren je graag geven bij je beslissing.