podologische behandelingen

Onze podologen gaan zowel onderzoekend als verzorgend te werk.  Ook formuleren ze gefundeerde adviezen op gebied van eventuele vervolgbehandelingen en schoenenkeuze.  

Daarnaast behandelen onze podologen ook patiënten door middel van orthonyxie, orthoplastie, vilttherapie, podologische onderzoeken en voetverzorgingen en diabetische voetbehandelingen.

podologisch onderzoek

Dit omvat een biomechanisch onderzoek en een loopanalyse.  Er wordt grondig gekeken hoe de patiënt stapt, hoe mobiel de voet en de enkel zijn en of de patiënt beperkt wordt in de een of andere beweging. Op basis van deze analyse wordt beslist wat de volgende stappen zijn: steunzolen, siliconen ortheses, vilttherapie, een doorverwijzing naar een specialist, huisarts of kiné, …

podologische voetverzorging

De podoloog luistert naar de klachten van de patiënt en bestudeert de voet. Alle nagels worden recht geknipt om ingegroeide teennagels te vermijden. Met een peerfreesje wordt de nagel mooi gladgemaakt en de nagelwallen schoongemaakt. Met een eeltmesje wordt al het eelt verwijderd. Ook met eksterogen wordt komaf gemaakt. Met het freesje wordt alles daarna extra zacht gemaakt. Een goede voetcrème sluit de behandeling af.

diabetische voetbehandeling

Omdat wonden en andere voetproblemen bij personen met diabetes zeer complex kunnen zijn, vraagt de behandeling een gespecialiseerde aanpak. Een regelmatig bezoek aan een erkend podoloog is aangewezen. Indien er sprake is van een verhoogd voetrisico hebt is er een financiële tussenkomst van de mutualiteit.

  • Beperkt tot twee sessies per jaar van 45 min.
  • Alleen voor mensen met een diabetespas en personen met type 2 die een zorgtraject volgen.
  • Op voorschrift van de huisarts.