SCHOENTECHNOLOGIE

Schoenen op maat voor patiËnt met hemiplegie ten gevolge van een CVA

Emilie DePretre House of Feet

Lien Dhont, schoentechnoloog

9 februari 2022

Lien Dhont, schoentechnologe bij House of Feet, ontving enkele weken geleden deze patiënt met hemiplegie ten gevolge van een CVA. De verstoorde doorbloeding in een deel van zijn hersenen heeft geleid tot een permanente verlamming, met een duidelijk effect op het bewegingspatroon.

Veel mensen hebben last van standproblemen van de voet als gevolg van spasticiteit bij een verlamming na een CVA. Zo constateerden we bij deze man toch een duidelijke dropvoet met varuskanteling[1].

Door het aanmeten en vervaardigen van een orthopedische schoen op maat, stapt de patiënt veel minder in varus en verloopt de dorsiflexie van de voet beter tijdens het stappen.

Er werd gekozen voor een hoge bottine, zodat de schoen als hefboom fungeert om de voet omhoog te houden tijdens de zwaaifase en hiellanding. Door een verminderde handfunctie, hebben we geopteerd voor veters in combinatie met een rits.

De orthopedische schoenen hebben een positief effect op het gangpatroon van de patiënt én op het mentale welzijn. Wij hebben dan ook al jaren de missie om de drempel voor het dragen van orthopedische schoenen te verlagen. Onze uitgebreide catalogus bewijst dat een orthopedische schoen absoluut hip en modern kan zijn.

[1] Standafwijking van ledemaat

Door het aanmeten en vervaardigen van een orthopedische schoen op maat, stapt de patiënt veel minder in varus en verloopt de dorsiflexie van de voet beter tijdens het stappen.

KENNIS- EN EXPERTISEPLATFORM

Het professionele team van House of Feet staat klaar om u te helpen en te voorzien van advies.

Blijf via mail op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen omtrent schoentechnologie.

BLIJF OP DE HOOGTE