COLLEGA'S UIT DE ZORG

Samenwerken met House of Feet

WAT WE DOEN

Alle collega’s uit de zorg (huisarsten, kinesisten, verpleegkundigen, etc.) kunnen elke dag dienst op de mogelijkheden van House of Feet. 

In samenspraak met de patiënt zorgen we voor een optimale voetzorg in de breedste zin.

  • Steunzolen
  • Orthopedische schoenen
  • Loopanalyses
  • Podologische behandelingen
  • Semi-orthopedische schoenen
  • Comfortschoenen
  • Revalidatieschoenen

FAQ

Welke specialisten mogen orthopedische schoenen en steunzolen voorschrijven?

Iedere geneesheer specialist in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie, traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie.

Hoelang is een voorschrift geldig?

Een voorschrift voor orthopedische schoenen of steunzolen is slechts 2 maanden geldig. In het geval van een hernieuwing is dit 6 maanden.

Wat is de procedure voor het aanvragen van orthopedische schoenen?

Uw patiënt komt met zijn voorschrift tot bij ons. Wij gaan adhv. de pathologie van de patiënt een aanvraag (13YT) opmaken en sturen deze samen met het voorschrift op naar de mutualiteit ter goedkeuring door de medisch adviseur.

 Voor orthopedische schoenen geldt de derderbetaler regel. Wij regelen dus alles rechtstreeks met de mutualiteit. Uw patiënt dient enkel nog een remgeld te betalen bij het afleveren van de schoenen.

 Wanneer de patiënt voor de eerste keer schoenen laat maken zal hij/zij opgeroepen worden door de medisch adviseur van de mutualiteit/verzekering. Na ontvangst van de goedkeuring beginnen wij aan de productie van de schoenen.

 Bij een hernieuwing van orthopedische schoenen zal de patïent niet opgeroepen worden.

Wat is de procedure voor orthopedische steunzolen?

Bij orthopedische steunzolen geldt geen derdebetaler regel. Na de betaling van de steunzolen krijgt de patiënt van ons zijn afleveringsattest. Mits een geldig voorschrift kan de patiënt deze documenten indienen bij de mutualiteit voor een gedeeltelijke terugbetaling van de steunzolen.

Wat is de levertermijn van een paar orthopedische schoenen?

5 weken na ontvangst van de goedkeuring van de mutualiteit.

Wat is de levertermijn van een paar orthopedische steunzolen?

De standaardlevertermijn voor steunzolen is 5 werkdagen.

Hoeveel bedraagt het remgeld voor orthopedische schoenen?

Het remgeld voor orthopedische schoenen is onderverdeeld in 3 categorieën (A, B & C). De categorie wordt bepaald adhv. de pathologie van de patiënt. Dd 01.01.2020 bedraagt het remgeld:       

  1. 35,50
  2. 141,86
  3. 177,30
Hoeveel bedraagt de terugbetaling op steunzolen?

Dd. 01.01.2020 bedraagt de terugbetaling op steunzolen € 50,04.

Wanneer heeft een patiënt opnieuw recht op orthopedische schoenen?

De datum van het recht op hernieuwing wordt berekend adhv. de afleveringsdatum van de vorige schoenen.

  • Kinderen onder de 18 jaar hebben om de 9 maanden recht op nieuwe orthopedische schoenen.
  •  Volwassenen tussen 18 en 65 hebben jaarlijks recht.
  •  Mensen boven de 65 hebben jaarlijks recht indien ze onder categorie A vallen. Wanneer ze onder categorie B of C vallen hebben ze slechts om de 2 jaar recht op nieuwe schoenen.
Wanneer heeft een patiënt opnieuw recht op steunzolen?

Kinderen onder de 18 hebben jaarlijks recht op nieuwe steunzolen. Volwassenen hebben om de 2 jaar recht op een nieuw paar zolen.

Opgelet! Mensen hebben enkel de eerste keer recht op orthopedische schoenen én steunzolen. Daarna moet er echter een keuze gemaakt worden tussen schoenen of zolen.  (VRAGEN KIKI)

Een patiënt die orthopedische schoenen heeft laten maken heeft zal pas recht hebben op nieuwe steunzolen wanneer de hernieuwingstermijn van de schoenen is verstreken.

Als de patiënt dan kiest om steunzolen te laten maken heeft hij/zij pas recht op nieuwe schoenen wanneer de hernieuwingstermijn van de schoenen is verstreken na 1 jaar bij kinderen of 2 jaar bij volwassenen.

Wat zijn semi-orthopedische schoenen?

Semi-orthopedische schoenen zijn confectieschoenen die ruimer en breder zijn de normale schoenen uit de winkel. Ze zijn voorzien van een uitneembare zool zodat de op maat gemaakte steunzolen perfect in de schoenen kunnen gelegd worden.

Semi-orthopedische schoenen worden veelal gemaakt in elastische stoffen waardoor de druk op de tenen te verlicht wordt. De binnenschoen is ook naadloos waardoor wrijvingspunten minimaal zijn.

 Deze schoenen zijn uitermate geschikt voor diabetespatiënten met een verhoogd risico op voetwonden of reumapatiënten.

 Voor diabetespatiënten met een voorschrift van de specialist is er een terugbetaling mogelijk via de mutualiteit van € 144,08 (d.d. 01/01/2020). Kinderen hebben recht op twee paar diabetesschoenen per jaar. Volwassenen op één paar per jaar.

Komen jullie ter plaatse voor de behandeling van een patiënt?

Voor het opmeten, aanpassen en afleveren van een paar orthopedische schoenen komen onze schoentechnologen ter plaatse. Ook voor een eventuele na-service komen onze experts ter plaatse